top of page
Writer's pictureLiron D Ziskind

חלומות שבורים | פרויקט הגמר שלי





על הפרויקט:

ב4 שנים האחרונות שבהם עברתי את לימודיי בתואר הראשון בתקשורת חזותית בויצו חיפה (אוניברסיטת חיפה עכשיו) היו שנים עם אירועים בלתי רגילים. התחלתי את לימודיי האינטנסיבים בשיא מגפת הקורונה בזום ואני מסיים אותם במלחמת חרבות ברזל שעוד ממשיכה ועם אובדן של חברה קרובה מאוד שלי ללימודים ענבר הימן ז"ל שנחטפה ממסיבת הנובה בשביעי לאוקטובר ונרצחה בשבי . החוסר ודאות, הכאב העצום, האכזבה, הפחד, והלחצים גרמו לי להפרעות שינה, סיוטים ושיתוקי שינה שנאלצתי להתמודד איתם בלילות. (במיוחד בשנה האחרונה) מתוך נקודת הכאב האישית שלי אני חוקר בפרויקט הגמר שלי כיצד חבריי לשכבה (ללימודים) שעברו את אותן חוויות כמוני התמודדו עם אירועי המציאות דרך החלומות שלהם/ן. פרויקט הגמר שלי "חלומות שבורים" הינו אתר סטרימינג (אתר לצפייה של סרטים) המכיל בתוכו סרטוני אנימציה אינטרקטיבים שמבוססים על פרשנות אישית שלי לחלומות אמיתיים של חבריי ללימודים (חברי לשכבה). הצופה מוזמן לצפות בהם ובסיום הצפייה לבחור כיצד לתקן אותם על ידי בחירה בין 2 מוטיבים חוזרים בחלומות (שברים). על ידי בחירה של מוטיב חוזר בחלומות ניתן לראות כיצד הוא מתקן את החלום והופך אותו לחלום טוב. (2 סופים טובים שונים) דרך צפייה בחלומות הרעים הצופה יכול להרגיש תחושות הזדהות, כאב, זעזוע ואמפתיה ולאחר תיקון החלומות הצופה מרגיש שליטה, רוגע, שלווה, ונחמה. משמעות שם הפרויקט "חלומות שבורים" הוא בחלומות שיכולים להיות סיוטי לילה מפחידים, חלומות עצובים או חלומות מוזרים שהביאו לחבריי תחושות לא נעימות. החלומות הללו נשברו בעקבות השפעת אירועי המציאות הקשים שחווינו ב4 השנים האחרונות. כאשר הצופה בוחר "שבר" מוטיב חוזר בחלומות. הצופה יכול לראות כיצד המוטיב שהוא בחר משפיע על החלום, הופך אותו לשלם, הופך אותו לחלום טוב.

בנוסף, הצופה יכול ללמוד על משמעויות מוטיבים חוזרים בחלומות דרך "מילון השברים" (לדוגמה: אם הופיע עטלף בחלום זה מסמל חוסר וודאות של החולם בחיי העירות שלו בתקופה של שינויים רבים או במעבר ממסגרת אחת למסגרת חדשה.) השפה העיצובית שבחרתי לפרויקט היא שימוש בצורות חדות, גסות, שבורות ומעוותות כדי להעביר תחושות לא נעימות, מפחידות, שיכולות למתוח את הצופה ולהפתיע אותו.

כל חלום מעוצב ומאופיין בדרך ייחודית בהתאם לאישיות החולם ותוכן החלום שלו כשאני משאיר את החולמים אנונימים דרך עיצוב הדמויות של חבריי כצלליות שלהם.

בתיקון החלומות: השפה נהיית בהירה יותר והצבע הבולט בהם הוא כחלת שידוע כצבע מרגיע שנותן תחושות שלווה ורוגע.


השראותיי לפרויקט: כרזות ופוסטרים של סרטי אימה (סול באס) ישנים משנות ה50, לימבו Limbo (משחק מחשב) ומראה שחורה (סדרת טלוויזיה) Black Mirror


היקיף הפרויקט:

*אתר מתוכנת שבו ניתן לצפות בסרטונים דרך נגן אינטרקטיבי מיוחד

*7 סרטוני אנימציה (מושן גראפיקס) באורך של דקה כל אחד.

*סדרה של מעל 50 אייקונים (מוטיבים חוזרים בחלומות) שאני איירתי

*מעל 25 עיצובי דמויות שמבוססות על חברי ללימודים

*גרסה חדשה משלי לפונט גרטה טקסט (ממנו יצרתי את הלוגו של הפרויקט)

*מיתוג לפרויקט שכולל כרזה ייחודית לכל סרט (חלום)


מה מיוחד בפרויקט: הפרויקט נעשה לאחר מחקר מעמיק על חלומות, החלומות מבוססים על ראיונות שעשיתי לחבריי ללימודים שמהם הרכבתי תסריט, סטוריבורד, שפה עיצובית, ואנימציה. (פרשנות ויזואלית שלי) בנוסף הפרויקט מציע לצופה בחירה כדרך לתקן את החלומות השבורים דרך נגן אינטרקטיבי מתוכנת.


תהליך הפרויקט: היה לי מאוד קשה לעבוד על הפרויקט הזה מבחינה ריגשית וגם מבחינה עיצובית. הפרויקט עורר אצלי טריגרים קשים שחוויתי בעצמי בתקופה האחרונה. עבדתי בצורה מאוד מסודרת ומנוהלת על הפרויקט, כאשר אני מדריך צוות של מתכנתים, צוות של מדובבים, וצוות שעזרו לי לבנות את התפאורה לפרויקט. הפרויקט הגיע לאן שהוא הגיע בזכות ההתמדה שלי והרצון שלי ליצור פרויקט מדהים שירגש את חבריי ללימודים ואנשים שסובלים מחלומות רעים בתקופה האחרונה ולתת להם תקווה לעתיד טוב יותר ולחלומות טובים יותר.

הנחייה: המנחה שלי ירון שין (ראש המחלקה לתקשורת חזותית בויצו לשעבר) היה המנחה האישי שלי והוא היה לצידי בכל שלב ושלב לאורך כל הפרויקט. אפילו לאחר ההגשה. ירון הוא מרצה שאני מחובר אליו מתחילת הלימודים שלי, משנה א' והוא ליווה אותי לאורך כל הדרך שלי בתואר. בנוסף היו לי יועצי פגמר מדהימים שהנחו אותי מקרוב וגם מרחוק: אסא צירלין, רונית יזרעאלי ותום בר גל.


קצת על המסע שלי בתואר בתקשורת חזותית בויצו חיפה: החוויה שלי בלימודים התחילה בצורה מאוד מאכזבת. אני חיכיתי הרבה זמן להתחיל את הלימודים האלה, להכיר חברים שאוהבים מה שאני אוהב: ליצור ולעצב וחיכיתי ללמוד הרבה דברים. הגעתי ללא רקע בציור ורישום והיה לי התחלה קשה, סבלתי מקשיים חברתיים בעקבות הלימודים מהזום. אך למרות זאת, הסקרנות שלי והרצון שלי ללמוד כול הזמן דברים חדשים ולהתעלות על עצמי מפרויקט לפרויקט הפכו אותי למעצב שאני היום. למדתי לצייר, למדתי אנימציה,  UX UI, טיפוגרפיה וכול כך הרבה מעבר. אבל הכי חשוב למדתי להתבונן כיצד אנשים אחרים מתבטאים דרך היצירות שלהם/ן וכיצד אני יכול ללמוד מהם/ן ולמדתי הרבה על עצמי בתור מעצב.


לינק לאתר (פגמר חלומות שבורים): brokendreamspagmar.org




קצת עלי כיוצר:

אני לירון זיסקינד מעצב UX UI ואנימטור (מושן גראפיקס) בן 27 גר בקריות בוגר תואר ראשון בתקשורת חזותית בחוג לעיצוב תקשורת חזותית בית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה (ויצו לשעבר) עומד להתחיל תואר שני בעיצוב ופיתוח משחקי מחשב בשנקר באוקטובר הקרוב. אוהב לעצב אומנות מסך דיגיטלית, לכתוב על פרויקטים בתקשורת חזותית וגם מלמד את תוכנות העיצוב.


תמונות מהפרויקט:




Comments


bottom of page