שלום לכולם/ן לעבוד על פרויקט גמר זאת משימה מאתגרת במיוחד. והרבה מעצבים ומעצבות שהולכים לתערוכות שואלים/ות אותי כיצד אני מנתח ומסיק לעצמי "מהו פרויקט גמר טוב" ועל פי איזה פרמטרים. ועכשיו שאני אחרי פרויקט הגמר שלי אני אשתף אתכם/ן בכתבה זו אשתף אתכם/ן כיצד אני מנתח פרויקטי גמר מתוך הניסיון שרכשתי השנה. אני בטוח שכתבה זו תעזור לסטודנטים/ות לנתח בצורה טובה יותר פרויקטי גמר ללמוד מהם ולהתכונן לרגע שבו אותם סטודנטים/ות יצטרכו לעבוד על פרויקט הגמר שלהם/ן בעצמם/ן.
אז על פי נמדד פרויקט גמר טוב בעניי?
*נושא – הנושא צריך להיות נושא שמובן לצופה מהשניה הראשונה (בכל זאת תקשורת חזותית), עדיפות לנושא שקל להתחבר אליו ושיש לו קהל יעד גדול. הנושא יכול לקבל תפנית מעניינת על פי הזמן שהוא מוצג, המיקוד של הנושא וקהל מסיום.
*קונספט – הקונספט שהינו הבסיס לעבודה. התשתית שעלייה כל העיצוב מבוסס. הקונספט יכול להגיע דרך המחקר או דרך התחושות והרגשות שאנחנו כמעצבים צרכים להעביר לצד השני כשאנחנו עובדים על הפרויקט. הקונספט חייב להיות ברור וגם העברת המסר והתחושות.
*היקיף עבודה – היקיף העבודה חייב להיות מספק, גדול ועשיר בשביל פרויקט גמר שמציג את היכולות של המעצב/ת וכול מה שהוא/היא למד/ה ב4 שנים. ההיקיף יכול להימדד דרך כמות מחקר/ עבודה מאוד גדולה או שילוב בין תחומי העיצוב בתקשורת חזותית (איור, אנימציה, אינטרקטיב, צילום, הדפסה, מיתוג, וכ"ו)
*אסתטיקה עיצובית – הפרויקט צריך להיות מלוטש מבחינה עיצובית, שפה עיצובית סגורה ומהודקת, ללא שגיאות או טעויות (נפילות) בעיצוב. החלטת השפה העיצובית צריכה להיות מרשימה, מפתיעה (על מנת לבלוט) ומבוססת על פי ערכי הפרויקט והקונספט.
*חווית הצופה – הפרויקט צריך להעביר את הצופה חוויה (לספר סיפור) המעצב צריך לחשוב על דרך ההצגה של הפרויקט ומה הצופה מרגיש וחווה לאורך כל הפרויקט וגם אחריו. מהרגע שהפרויקט מצליח "לגעת" בלב של הצופה זה סימן להצלחה מובטחת.