מעצבים ומעצבות רבים פונים אליי בשאלה על החוויה האישית שלי מהתואר השני, בעיקר על הבחירה להמשיך ללימודים מיד לאחר סיום התואר הראשון – ובזמנים שלא יכולתי לדמיין שיהיו מאתגרים כל כך. עם סיום לימודיי בתקשורת חזותית בויצו חיפה – ואני מדגיש, ויצו חיפה, כי עבורי ויצו היה ונותר בית – חשתי תחושת פספוס מסוימת, כאילו טרם מיציתי את מלוא הפוטנציאל שלי. אמנם עבדתי קשה במהלך התואר הראשון, יצרתי פרויקטים מצטיינים שהצליחו לעורר רגשות ולהעביר מסרים בצורה מדויקת וחכמה, ואף הרחבתי משמעותית את כישורי העיצוב שלי וצברתי חברים יקרים לדרך, אך עדיין היה בי דחף עז להמשיך ללמוד ולהעמיק.
בתום התואר הראשון, קיבלתי החלטה ברורה שזהו הזמן הנכון והמקום הנכון – שנקר – להמשיך ולהתפתח. בכניסתי לשנקר, נחשפתי לאופקים חדשים ולסביבה מגוונת בהרבה מזו שהכרתי עד כה, הכוללת אנשים מרקעים שונים – לא כולם מעצבים. החוויה הזו לימדה אותי שיעור חשוב – תמיד יש עוד מה לגלות, ועוד דרכים לאתגר את עצמי.המפגש עם הגיוון האנושי והאקדמי עורר בי תחושת התחדשות מרגשת, שכן הבנתי עד כמה עוד יש לי ללמוד.
עיצוב משחקים הוא תחום שנמצא בצמיחה מואצת, ולא פעם אני פוגש מעצבים מוכשרים שמסתכלים על התחום הזה מנקודת מבט מעט צרה. עם זאת, עבורי, עיצוב משחקים הוא לא רק תחום עיצוב – הוא תחום העתיד. זוהי פלטפורמה דרכה ניתן להביא לידי ביטוי את עקרונות התקשורת החזותית במיטבם, בייחוד בתקופה שבה גבולות בין מציאות למשחק מיטשטשים: המשחקים הופכים ריאליסטיים יותר, והמציאות עצמה – משחקית יותר.
בראש ובראשונה, אני מעצב סקרן שתפקידו לשאול, לחקור, להתבונן ולנווט בעולם העיצוב העצום והמגוון. כחלק מהתהליך הזה, אני שואל את עצמי שאלות מהותיות כמו:עד כמה מעצבי משחקים יכולים להשפיע על חיי השחקן? כיצד הם יכולים לעצב קהילות, לתרום לתרבות ואפילו להשפיע על תפיסת המציאות היומיומית שלנו?מעבר לכך, אני בוחן כיצד אני, כמעצב תקשורת חזותית, יכול למנף את כישורי כדי להעביר מסרים, לעורר תחושות ולהשפיע דרך משחקים.
המסע שלי בשנקר מספק לי מענה הדרגתי לשאלות הללו. בתואר הראשון למדתי כי מעצבי תקשורת חזותית אינם חושבים כמו 'אנשים רגילים' – הם מאתגרים את עצמם לחשוב מעבר למובן מאליו, כשהם משתמשים בכלים חזותיים ליצירת חוויות שיכולות להשפיע על מחשבות הצופים באמצעות תכנון מדויק ונכון של רגש ותחושות.
עם זאת, בתואר השני למדתי שמעצבי תקשורת חזותית שמתמחים בעיצוב משחקים מפתחים יכולת חשיבה רב-ממדית: הם מתכננים בממדים רבים, משלבים בין אסתטיקה לפונקציונליות, בין חוויית משתמש לבין חשיבה פסיכולוגית, אסטרטגית וכלכלית. זו חשיבה רב-תחומית שמאפשרת להם להביא לידי ביטוי יצירתיות יוצאת דופן.
על אף זאת, אני מקפיד לזכור תמיד מאין באתי. הקשר שלי לעולם התקשורת החזותית, ובעיקר לוויצו חיפה, נותר חזק מאוד. מדי פעם אני מבקר שם, נפגש עם המרצים האהובים שלי, משוחח עם הסטודנטים וממשיך לשאוב השראה. כך גם בשנקר – אני עוקב אחר התוצרים של מעצבי התקשורת החזותית, לומד מהם וממשיך להתפתח.
התשוקה שלי לעיצוב, בשילוב עם הרצון הבלתי פוסק ללמוד ולהשתפר, היא שמובילה אותי לפרוץ גבולות חדשים בפרויקטים העתידיים שלי. פרויקט הגמר שלי, "חלומות שבורים", היה רק הצעד הראשון במסע היצירתי שלי. יש לי עוד הרבה מה להציע, ואני מתכוון להמשיך לאתגר את עצמי ולהפתיע.
בינתיים, אני סופג השראה מכל רגע בשנקר, מהאנשים המקסימים שסביבי, ומגלה בכל שבוע משהו חדש שמדליק בי רעיון נוסף – וההרפתקה רק התחילה.